Na jeden plech s rozměrem 34 x 25 cm budete potřebovat:
3 vejce
180 g krystalového cukru
1 balení skořicového cukru
380 g polohrubé mouky
40 g kakaa
100 ml řepkového oleje
200 ml plnotučného mléka (případně rostlinné alternativy)
3 šťavnaté jablíčka
1 kypřícího prášku do perníku (20g)
1/2 prášku do pečiva (6 g)
K dokončení 4 PL džemu z černého rybízu (nebo jiného „kyselkavé“ džemu) a trochu strouhaného kokosu.
postup:
Celé vejce vymíchejte s krystalovým i skořicovým cukrem do pěny. Ideální šlehačem, hotové to bude za pár minut.
Přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva i do perníku a dobře promíchejte. Postupně přilévejte i mléko a olej.

Nakonec přidejte nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka a ještě jednou promíchejte.
Těsto vylijte do vymazané nebo vystlané formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Snižte teplotu tak na 160 stupňů a pečte přibližně 45 minut. Zda je upečený zjistíte klasicky, když zapíchnete špejli a vyjde ven čistá.
Mírné vychladlý ale stále teplý perník vyjměte a otočte spodní stranou nahoru. Potřete džemem, nakonec posypte strouhaným kokosem a před tím, než zkusíte ochutnat ho nechte vychladnout.


https://novinkybydleni.cz/politicka-nicholsonova-ukazala-svou-chalupu-hledte-jake-to-tam-ma-krasne/
https://krasnejsibydleni.cz/habr-obecny-okrasny-strom-ktery-se-bude-v-zahrade-vyjimat/
https://mebydleni.cz/bezpecnostni-tipy-pro-uchovani-cennosti-v-trezoru/